Jowi Schmitz

Jowi Schmitz
Jowi Schmitz

Naast journalistieke artikelen schrijft Jowi ook boeken, voor zowel volwassenen als voor kinderen. In 2012 verscheen haar eerste kinderboek ‘Ik heet Olivia en daar kan ik ook niks aan doen’, dat werd bekroond met de Vlag en Wimpel en de Duitse Luchs Preise. Haar meest recente boek Weg is genomineerd voor de Diorapthe Literatour Prijs.

Typerend voor Jowi’s werk is de neiging van haar personages om de liefde te begrijpen. Ze zijn zelfs bereid er de realiteit voor op te rekken. Jowi is gefascineerd door ‘onzichtbare’ verhalen in een wereld vol Instagram en Snapchat. Verhalen over dapper zijn terwijl er niemand kijkt, over doorzetten ook zonder applaus.

Jowi behoort tot de groep van vijfenvijftig jonge kunstenaars die het afgelopen jaar, op initiatief van het AVROTROS-radioprogramma Opium, te gast zijn geweest in de Torenkamer van VondelCS. In stille afzondering werkte hier elke week een andere kunstenaar aan een eigen project.

De indrukwekkende en afwisselende werken zijn tijdens de Opium TorenkamerEXPO te zien. De expositie is van 7 t/m 16 juli 2017 gratis toegankelijk voor publiek in VondelCS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *